Reanimatieleren.nl

Alles over Reanimatie en AED cursussen in Breda en omgeving!

Nieuws

Oud-voorzitter Piet Matheeuwsen Lid in de Orde van Oranje Nassau

"Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft het behaagd, jou als dank voor je inspanningen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau". 

Met deze mooie woorden heeft burgemeester van Breda, Paul Depla, maandagavond 26 augustus 2019 bij Piet Matheeuwsen het welverdiende lintje opgespeld.

Heel veel jaren heeft Piet zich als voorzitter en instructeur ingespannen voor onze stichting om zoveel mogelijk burgerhulpverleners te krijgen in Breda en omgeving. En dat niet zonder succes! Duizenden cursisten heeft hij begroet in al die jaren dat hij actief was. Veel van die cursisten hebben met de opgedane kennis en vaardigheden al levens mogen redden.
Met het oprichten van Breda AED Proof heeft hij er bovendien voor gezorgd dat reanimaties in onze stad steeds succesvoller werden, doordat er een dicht netwerk van AED's is gecreëerd. Het is een bijna onnavolgbaar levenswerk waarvoor Piet zich jarenlang, dag in dag uit, heeft ingezet. Natuurlijk in al zijn bescheidenheid.

Het verbaasde dan ook niemand dat Piet na ontvangst van de onderscheiding bedankte met de nuchtere woorden: "Een lintje? Ik had liever een AED voor Breda gehad".

Vanuit de stichting feliciteren wij Piet met deze meer dan terechte onderscheiding!

 

 

 

170.000 mensen zijn hulpverleners bij reanimatie

In Nederland is een mijlpaal bereikt van 170.000 mensen die zich als burgerhulpverlener hebben aangemeld om zo nodig te helpen bij een reanimatie.

Lees meer...

Hesjes burgerhulpverlener en Kiss-of-Life

burgerhulpverlener
Met succes de cursus Reanimatie/AED gevolgd? Helemaal top! Vanaf nu ben je inzetbaar als burgerhulpverlener bij een reanimatie. Als je je aanmeld bij het systeem van Hartslagnu ben je oproepbaar in het geval iemand in je omgeving een hartstilstand heeft.
Wij helpen je graag verder op weg om doeltreffend hulp te kunnen verlenen. Hiervoor hebben wij vanaf nu hesjes burgerhulpverlener en beademingsmaskers beschikbaar, na deelname aan onze cursussen.

Lees meer...

Workshop burgerhulpverleners

In september/oktober organiseert Breda AED Proof een workshop voor BURGERHULPVERLENERS uit Breda e.o.

Tijdens deze workshop, welke gratis is, kunt u uw ervaringen met elkaar delen en praten over knelpunten. Om

Lees meer...

Rekening defibrillator niet meer voor eigenaar

Eigenaars van een defibrillator draaien niet langer op voor de kosten van het gebruik. Vanaf volgend jaar kunnen zij de rekening voor het gebruiksklaar maken van het reanimatie-apparaat indienen bij de ambulancedienst, heeft minister Edith Schippers donderdag laten weten.

Defibrillatoren of AED's hangen op duizenden plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld op scholen, in bedrijven en winkels. Als zo'n stroomstootapparaat is gebruikt om de hartslag van een slachtoffer weer op gang te brengen, moeten daarna onder meer de elektroden worden vervangen. Dat kan zomaar 150 euro kosten.

De verzekeraar van het slachtoffer moet dat vergoeden, maar dat komt er vaak niet van. Als het goed afloopt, komt de eigenaar van de defibrillator vaak niet te weten bij wie hij moet aankloppen.

Loopt het slecht af, dan vinden eigenaars het vaak pijnlijk nabestaanden lastig te vallen met de rekening. Dat is na 1 januari voorbij, doordat de ambulancedienst dan de kosten voorschiet en verhaalt op de verzekeraar.

Door: ANP