Reanimatieleren.nl

Alles over Reanimatie en AED cursussen in Breda en omgeving!

Hesjes burgerhulpverlener en Kiss-of-Life

Burgerhulpverlener
Met succes de cursus Reanimatie/AED gevolgd? Helemaal top! Vanaf nu ben je inzetbaar als burgerhulpverlener bij een reanimatie. Als je je aanmeld bij het systeem van Hartslagnu ben je oproepbaar in het geval iemand in je omgeving een hartstilstand heeft.
Wij helpen je graag verder op weg om doeltreffend hulp te kunnen verlenen. Hiervoor hebben wij vanaf nu hesjes burgerhulpverlener en beademingsmaskers beschikbaar, na deelname aan onze cursussen.
Waarom is zo'n hesje nodig? Tijdens een reanimatie zijn er op een gegeven moment veel mensen aanwezig (ambulance, politie, burgerhulpverleners en vaak ook brandweer). Voor de professionele hulpverleners is het dan soms moeilijk te overzien wie bij de reanimatie betrokken kunnen worden. Bij onherkenbaarheid worden hierdoor soms onterecht burgerhulpverleners opzij gezet. Als je in de gelegenheid bent om je herkenbaar te maken, door het dragen van een hesje "Burgerhulpverlener Reanimatie", kun je vaak beter bij de reanimatie betrokken worden. Op die manier is er overzicht en kan alle hulp op een goede manier worden ingezet. Een winst voor iedereen!

Zo'n hesje kun je nu na afloop van onze cursus aanschaffen voor de prijs van €3,=. 

Verder verstrekken wij bij de cursus gratis de "kiss-of-life" sleutelhangers. Hierin zit een plastic beademingsdoekje, met éénrichtingsventiel, die het mogelijk maken om bij een reanimatie een goede beademing te geven, zonder dat je direct in contact komt met het gelaat van het slachtoffer. Zo kun je met een gerust hart mond-op-mond-beademing toepassen, met dezelfde technieken die je in de cursus hebt geleerd. Dit beademingsmasker is zo klein, dat je het makkelijk in een tas of in een jaszak mee kunt nemen.

Al onze instructeurs beschikken over deze materialen en zullen die tijdens de cursus bij zich hebben.