Reanimatieleren.nl

Alles over Reanimatie en AED cursussen in Breda en omgeving!

Oud-voorzitter Piet Matheeuwsen Lid in de Orde van Oranje Nassau

"Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft het behaagd, jou als dank voor je inspanningen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau". 

Met deze mooie woorden heeft burgemeester van Breda, Paul Depla, maandagavond 26 augustus 2019 bij Piet Matheeuwsen het welverdiende lintje opgespeld.

Heel veel jaren heeft Piet zich als voorzitter en instructeur ingespannen voor onze stichting om zoveel mogelijk burgerhulpverleners te krijgen in Breda en omgeving. En dat niet zonder succes! Duizenden cursisten heeft hij begroet in al die jaren dat hij actief was. Veel van die cursisten hebben met de opgedane kennis en vaardigheden al levens mogen redden.
Met het oprichten van Breda AED Proof heeft hij er bovendien voor gezorgd dat reanimaties in onze stad steeds succesvoller werden, doordat er een dicht netwerk van AED's is gecreëerd. Het is een bijna onnavolgbaar levenswerk waarvoor Piet zich jarenlang, dag in dag uit, heeft ingezet. Natuurlijk in al zijn bescheidenheid.

Het verbaasde dan ook niemand dat Piet na ontvangst van de onderscheiding bedankte met de nuchtere woorden: "Een lintje? Ik had liever een AED voor Breda gehad".

Vanuit de stichting feliciteren wij Piet met deze meer dan terechte onderscheiding!