Over de reanimatiecursus

Tijdens de cursus maken wij je vertrouwd met alle handelingen die nodig zijn bij (het vermoeden van) een hartstilstand. Hoe herken je een hartstilstand? Hoe handel je? Hoe geef je goede borstcompressies en goede beademing? Hoe werk je met een AED?

Wij geven de cursus conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad/European Resuscitation Council. Op die manier weet je zeker dat je handelt volgens het meest recente protocol en dat alle stappen in het proces gelijk lopen met die van de meldkamer 112. Zo verloopt de hulp in noodgevallen gestroomlijnd en zonder verrassingen.

Stichting Reanimatie onderwijs Breda bied zijn cursussen aan zonder winstoogmerk. Dit zorgt ervoor dat wij de kosten voor een reanimatiecursus laag kunnen houden. Wij bieden twee soorten cursussen aan: een basiscursus en een herhalingscursus.

Basiscursus reanimatie/AED

De basiscursus is bedoel voor mensen die voor het eerst leren reanimeren of die langer dan één jaar geleden de laatste herhalingscursus hebben gevolgd. We nemen je mee in de theorie achter het reanimeren en leiden je stap voor stap door de verschillende handelingen. Leren door doen is hierbij een belangrijk element.

De basiscursus duurt 2 ½ uur. Inbegrepen in de basiscursus is het gebruik van het lesmateriaal, welke wij u per mail als bijlage doen toekomen en de kosten van het diploma. Let op: om het diploma geldig te houden dien je jaarlijks een herhalingscursus van 1 avond te volgen; je ontvangt hiervoor ieder jaar een uitnodiging.

Prijs basiscursus: €30,- per persoon.

Herhalingscursus reanimatie/AED

Om je vaardigheden op peil te houden en het diploma te verlengen, dien je eens per jaar de herhalingscursus te volgen. In de herhalingscursus richten wij ons vooral op de praktijk en komt het theoretische gedeelte nauwelijks terug aan bod. Oefenen en weer helemaal actueel zijn staan voorop. Deze cursus is alleen beschikbaar voor mensen met een actueel reanimatiecertificaat. Tijdens de herhalingscursus wordt dieper ingegaan op praktijkcases, zodat je steeds beter op verschillende scenario’s bent voorbereid.

Inbegrepen in de herhaalcursus is het gebruik van lesmateriaal, welke wij u per mail als bijlage doen toekomen en de kosten van het diploma. De herhalingscursus duurt 2 uur.

Na het succesvol volgen van deze cursus ontvang je een nieuw digitaal certificaat. Je bent dan weer voor een jaar bijgeschoold. Je ontvangt jaarlijks een oproep om je aan te melden voor de herhalingscursus.

Prijs herhalingscursus: €30,- per persoon.

Vergoeding kosten door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een reanimatiecursus vanuit de aanvullende verzekering. Kijk op deze pagina (https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus) of jouw zorgverzekering de kosten vergoed. Natuurlijk kan je het ook rechtstreeks bij je eigen verzekering navragen. Nadat je de cursus gevolgd hebt, ontvang je van ons een factuur die je eventueel voor declaratie kunt indienen.

Hygiëne tijdens de cursus

Bij de cursus oefen je op een reanimatiepop en met een AED. Deze spullen worden steeds grondig gereinigd met daarvoor geschikte alcohol. De gezichten van de pop worden elke les gewisseld en de longen worden elke cursus vernieuwd. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen veilig kan oefenen.

Onze cursusgroepen zijn beperkt tot maximaal zes deelnemers. Wij raden iedereen aan om altijd zelf de afweging te maken of het met deze voorzorgsmaatregelen veilig genoeg is om deel te nemen. Enig besmettingsrisico kunnen wij nooit helemaal uitsluiten en daarvoor dan ook niet aansprakelijk worden gesteld.

Bent u verkouden, grieperig of ziek op de dag van de cursus meld u dan af. Bij af[melding gelden de regels uit de algemene Voorwaarden.