Over onze stichting

Reanimatieleren.nl is de website van Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda en omstreken.

Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda (SRB) is in 2006 opgericht met als doel om zoveel mogelijk mensen op te leiden in het reanimeren. Om Breda op deze manier hartveiliger te maken. SRB werd al snel dé organisatie die op een laagdrempelige manier deze cursussen aan burgers aanbiedt. Voor de regio Breda zijn wij reanimatiepartner van de Hartstichting.

Ons uitgangspunt is: iedereen kan reanimeren, het is aan ons de kunst om te laten ervaren hoe. Dit doen wij met veel enthousiasme, waardoor de groep burgerhulpverleners nog ieder jaar groeit.

Vrijwilligers Stichting Reanimatie onderwijs Breda – april 2022

Vrijwilligers
De vrijwilligers van SRB zijn het kloppende hart van de stichting. Het bestuur, de instructeurs en de facilitaire vrijwilligers zorgen er samen voor dat we onze missie kunnen uitvoeren: Breda en omstreken hartveiliger maken en houden!

Onze instructeurs hebben allemaal ruime ervaring in de praktijk. Ze zijn daarnaast allemaal gecertificeerd vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad. De ervaring die zij meebrengen komt zowel uit een zorgomgeving als uit alledaagse situaties die iedereen mee kan maken. Vanuit die ervaring maken wij onze cursisten op een levendige en toegankelijke wijze vertrouwd met praktijk.

Onze facilitaire vrijwilligers zorgen er voor dat er altijd voldoende voorraad aanwezig is, de ruimtes netjes en schoon blijven en dat de cursusmaterialen klaar liggen voor de komst van een nieuwe groep cursisten.

Het bestuur
Sinds februari 2022 is er een nieuw bestuur toegetreden. Even voorstellen:

Voorzitter: Johan Snepvangers
Secretariaat: Eric van Gils
Penningmeester: Ad Tholhuijsen
Planning: Ria van Rijckevorsel
Web beheer: Michael Clifton

Wij zien je graag verschijnen op één van onze cursussen!